Ο Μαραθιάς είναι ένα πανέμορφο χωριό στα δυτικά παράλια του Κορινθιακού κόλπου στην Φωκίδα. Το χωριό απλώνεται σε ένα μαγευτικό τόπο, όπου τα βουνά το προστατεύουν και η καθάρια θάλασσα το αγκαλιάζει.

Φημισμένη για τα γραφικά της ψαροχώρια και για τις πανέμορφες παραλίες της, με ήπια τουριστική ανάπτυξη η Παραλιακή Δωρίδα, αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόλογους προορισμούς.

Είκοσι πέντε μόλις χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο, και σε απόσταση μικρότερης της μιας ώρας από την Πάτρα, το Μεσολόγγι, το Γαλαξίδι και την Άμφισσα, η περιοχή της Παραλιακής Φωκίδας βρίσκεται στο σταυροδρόμι ενός από τους μεγαλύτερους κόμβους της Δυτικής Ελλάδας. Ακριβώς αυτή η πλεονεκτική του θέση δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη, να κάνει μικρές εκδρομές, σε μερικά από τα πλέον γνωστά σημεία της Δυτικής Ελλάδας. Δελφοί, Γαλαξίδι, Καρπενήσι, Ολυμπία, Καλάβρυτα, Μεσολόγγι απέχουν μόλις μια με δύο ώρες.

Το πιο κοντινό αστικό κέντρο, η Ναύπακτος, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας με το χαρακτηριστικό βενετσιάνικο λιμάνι και το ενετικό κάστρο. Η πόλη παρέχει όλες τις απαραίτητες υποδομές: κέντρο υγείας, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, εμπορικά καταστήματα και τουριστικές επιχειρήσεις

Η πόλη κρατά τις ισορροπίες ανάμεσα στη φύση, την ιστορία, τη χαλαρή βόλτα, τη νυχτερινή ζωή και τις εξορμήσεις στα βουνά, μιας και η Ναύπακτος είναι η πύλη για την μαγευτική Ορεινή Ναυπακτία.